Hvordan klippes hundens klo

Velger å dele en video fra Knarvik Dyreklinikk som viser hvordan kloklipp gjennomføres.

Link; http://www.knarvikdyreklinikk.no/kloklipp-pa-tide-a-tenke-nytt/

Det finns mye informasjon om kloklipp på nett med bilder osv. 

Deler med dere litt om det jeg mener er viktig å vite.

Det er viktig å begynne å klippe klørne til valpen tidlig. Dette fordi at valpen skal bli vant til det, og også fordi at nerven vokser i takt med kloen. Det beste er å ta valpen på fanget, klippe en klo, og rose og gi godbit – og så la hunden få slippe fri. Da vil den forbinde kloklipp med noe positivt. Ikke tving den til å sitte stille til alle fire poter er ferdig - og ikke stress og skjenn dersom den ikke gjør det.                                                                                                        Bruker du denne metoden, vil de fleste godta kloklipp av alle klørne samtidig etter hvert ved hjelp av positiv forsterkning.

Dersom hunden ikke har lært dette fra starten, kan man likevel benytte samme innlæringsmetode på en voksen hund.

Risikoen for å klippe i nerven blir større hvis klørne blir for lange. For lange klør gjør også at hunden får vanskelig for å gå normalt. De setter seg også lett fast og kan føre til at de brekker og blir skadet. 

Å klippe lite og ofte kan være lurt. Du må ikke ta alle klørne samtidig, du kan ta en om gangen over tid mens valpen venner seg til behandlingen. Husk også å ta "ulvekloen" som sitter litt høyere opp.

Hundens klo vokser mellom en og to millimeter i uken. Både kloens hardhet og hundens bruk påvirker hvor mye som slites ned av seg selv. Det varierer hvor ofte en hund må klippe klørne. Dette er fordi klør vil slites mer ved mye aktivitet og hardt underlag, og noen hunder har mykere klør som slites lettere. Det er uansett en god vane å se over/klippe klørne annenhver uke.

Bruk en klosaks til hund. Hold i hundens labb, og trykk forsiktig ned med tommelen nederst på hver klo.… Klipp litt etter litt av hver klo inntil du kommer nært negleroten, den rosa delen. Bedre å klippe kloa litt omgangen slik at du ikke tar for mye.

På enkelte raser er det enklere å se hvor mye man kan klippe fordi klørne er lysere, mens andre kan være svært vanskelige.

Hva kan man gjøre dersom uhellet er ute, og man klipper for langt, og hunden begynner å blø? 

Som regel ser det verre ut enn det er i forhold til blødning. Fordi klokapselen er hard, er det vanskelig å legge på trykk som stanser blødningen. Mange er redd for å klippe for mye fordi det gjør vondt for hunden og den kan begynne å blø. Vi hundeeiere sender da ofte ut stressede signaler til hunden som oppfatter at dette virkelig er noe som er skummelt og å være redd for.  Er man uheldig en gang eller to så kan hunden bli redd og lite sammarbeidsvillig neste gang, og vipps så er en ond sirkel i gang.

Blodstopp, eller kaliumpermanganat fra apoteket kan brukes for å stoppe blødningen. En liten dash og så stopper blødningen uten at situasjonen eskalerer. I mangel av noe annet kan man også skrape litt såpe av et hardt såpestykke og presse på kloa.

Litt om hvordan kloa er bygd.

Kloa er bygd opp med et hardt ytre lag og inni er det mykere vev med nerver og blodårer. Etter hvert som kloa vokser seg lang vokser også blodårene og nervene utover i kloa. Har klørne blitt for lange kan du derfor som regel ikke klippe de så korte som de burde være. Du må isteden klippe den stadig litt kortere flere ganger etter hverandre slik at blodårer og nerver trekker seg tilbake. På hvite klør kan du se blodårene godt, men også på svarte klør er det mulig å se hvor langt ut blodåren går. Like utenfor der blodåren slutter blir det en fure på undersiden, nesten lik hoven på en hest. Dersom du får en dyp fure og gjerne med en krum spiss i enden, er kloa for lang. Klipp fra undersiden og opp. Siden blodårene ligger i bunnen av kloa kan snittet være nesten loddrett. Klipp så mye at du nærmer deg det punktet der kloa blir tykkere og der furen på undersiden starter.

Nyeste kommentarer

10.03 | 22:20

Hei på deg 😀 Savner nuffene men ikke pelsstellet og hår overalt, men følger dere på fjeseboka . Husker en jente som kjøpte en gd , og bodde i en trang liten leilighet på Degernes .😂💐🥂

10.03 | 21:17

Blir spennende og følge frøkna videre fremover 😀😀

07.03 | 21:07

Har helt glemt og være inne og se på dine fine sider,men bedre sent enn aldri heter det jo :)

gratulerer så mye med alle fine resultater på Willa

Del denne siden