Her bor vi

Min første newfoundlandshund fikk jeg i 1986. Det var en tispe, og året etter fikk jeg en hanhund på 1 år også. Rasen var jeg blitt kjent med via noen venner som hadde nuffe.

Jeg falt helt for denne herlige robuste rasen med sitt vakre, vennlige vesen og flotte pels.
De første årene med nuffe bodde jeg landlig og romslig til og hundene hadde nok av plass å boltre seg på. Noen år etter flyttet vi til Halden, og de siste årene bodde vi i en leilighet, litt trangere men det fungerte det også.

Hundene var fine turkamerater, og vi hadde mange fine turer i skog og mark sammen.

Hundeutstilling var nytt for meg, og da noen spurte om jeg ville være med så tenkte jeg at det kunne være gøy å prøve. Fikk hjelp av noen som hadde litt erfaring og min tispe debuterte med å bli 3BTK med CK. Min hanhund var kraftig og høy, og mange syntes han var en lovende hanhund. Men dessverre ble han bare kun 6 år gammel da han hadde sterk grad AD og HD. Tispa mi var frisk inn til det siste og ble 13 år gammel. 

Det ble så noen år uten hund, men da vi i 1999 flyttet hit vi bor i dag var det ikke tvil om at vi før eller siden ville ha hund igjen.

I 2013 kom jeg over et kull med valper her i Halden. Hadde lenge fulgt med på forskjellige oppdretteres sider, og studert linjer og forskjellige kombinasjoner.                                                     

Gunder av Kamperhaugbamsen «Gilbert» er en vakker, maskulin og frisk hanhund, med et flott gemytt. Hans far er D UCH Pomm Teddys Abram Paring. Farmor er Marge Parming Von Schönbül en hvit sort tispe.   

Moren hans er Krambjörnens Hei Soul Sister, en hvit sort, forholdsvis stor og kraftig tispe med gode benstammer.  Morfar Mississippi-Missouri Kenneth er også hvit sort. Så det er mye hvit/sort gen her.

Et par år etter bestemte vi oss for at vi også ville ha en tispe. Vi hadde sett på hunder fra en bestemt oppdretter som hadde de linjer og typer som vi hadde lyst å bygge videre på. 


Bikkjehaugens Gunnhild «Gunda» kom til oss mai 2015. Hun er en flott tispe med en stolt og flott holdning, og alle faller for hennes herlige vesen. Flott kraftig tispe hode, gode vinkler og fine benstammer. Hun er etter C.I.B.N UCH NV-15-16 Skipper's All Right, med linjer fra kennel King O Helluland og kennel Skipper.

Vi hadde tro på flotte valper etter disse engang i fremtide, kanskje noe hvit/sort, men slik ble det ikke. Av forskjellige grunner ble det aldri noen valper på Gunda vår <3

Hundegårder og lekeplass


Her har vi stor plass til våre hunder. Vi har store fine hunde/lufte gårder og stor fin hage hvor hundene kan leke og boltre seg sammen.


Her har vi stor plass til våre hunder. Vi har store fine hunde/lufte gårder og stor fin hage hvor hundene kan leke og boltre seg sammen.

Stellerom


Den gamle stallen har vi gjort om til et stort stelle rom, og et rom til hundene som de kan gå inn og ut av i forbindelse med den ene hundegården.


Den gamle stallen har vi gjort om til et stort stelle rom, og et rom til hundene som de kan gå inn og ut av i forbindelse med den ene hundegården.

Nyeste kommentarer

10.03 | 22:20

Hei på deg 😀 Savner nuffene men ikke pelsstellet og hår overalt, men følger dere på fjeseboka . Husker en jente som kjøpte en gd , og bodde i en trang liten leilighet på Degernes .😂💐🥂

10.03 | 21:17

Blir spennende og følge frøkna videre fremover 😀😀

07.03 | 21:07

Har helt glemt og være inne og se på dine fine sider,men bedre sent enn aldri heter det jo :)

gratulerer så mye med alle fine resultater på Willa

Del denne siden