Da jeg fikk min første newfoundlandshund hadde jeg ingen erfaring med stell av pels,  eller med utstilling. Fikk etter hvert litt tips og hjelp av oppdretter, og andre hundefolk Den gang fantes hverken PC eller internett som i dag. I dag kan man finne mye info på nett.

Takket være enestående oppdrettere til mine nåværende hunder som villig har delt med seg av egne erfaringer, og nett tilgang har jeg pr i dag fått litt mer erfaring med stell av pels som jeg gjerne vil dele med dere som ønsker.

I utstillingsringen er det øvelse og erfaring som gir resultater. Jeg tar hele tiden takknemlig imot gode råd og tips, og lærer stadig nye ting. 

Morsomt på utstilling når det går bra og det fungerer mellom hunden og handleren, men ikke fullt så gøy når det går dårlig og det ikke funker.

MEN uansett så vil de fleste hunde eiere mene at sin hund er den absolutte vakreste.

En newfoundlandshund trenger stell, vask og klipp av pels regelmessig enten den skal være en turkamerat eller utstillingshund.

På denne siden vil jeg skrive litt generelt om pels stell, klipp og vask. De som har erfaring med newfoundlands hund eller pelshund generelt vet at en lykkelig hund er en velstelt hund.

Mange spør meg om det er mye stell med en slik vakker pels. Selvfølgelig er det litt arbeid med pels, men holder man det ved like og grer og steller hunden regelmessig så er det ikke all verden. Skal man ha hunden på hundeutstilling så legger man litt mer i stell, klipp, vask og føn.

Vil med hjelp av bilder og tekst vise dere hva jeg synes funker i det daglige stellet, og hva jeg anbefaler av børster osv.

Vil vise dere hvordan jeg klipper poter, ører, bryst og underlinjen. Vil også vise klipp av klør. Vil dele før og etter bilder slik at dere vil se hvor mer velstelt hunden ser ut ved litt enkelt klipp. Vask av hunden gjøres etter behov. De fleste nuffer elsker å bade i all slags vann med og uten gjørme om de har mulighet 😊😊😊

De elsker jo vann …… Viktig er at pelsen tørker godt slik at mugg og våt eksem ikke får god gro bunn!

En god føner/blåser kan være en god investering.

På YouTube.com finner man mange fine videoer med pels stell.                                               

Søk på "newfoundland grooming" og eller f.eks "newfoundland dog chest and ear trimming" og du vil finne mange nyttige videoer.

Nyeste kommentarer

10.03 | 22:20

Hei på deg 😀 Savner nuffene men ikke pelsstellet og hår overalt, men følger dere på fjeseboka . Husker en jente som kjøpte en gd , og bodde i en trang liten leilighet på Degernes .😂💐🥂

10.03 | 21:17

Blir spennende og følge frøkna videre fremover 😀😀

07.03 | 21:07

Har helt glemt og være inne og se på dine fine sider,men bedre sent enn aldri heter det jo :)

gratulerer så mye med alle fine resultater på Willa

Del denne siden